Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber AZTV: Türk Medyası Azerbaycan-İsrail İlişkilerinde Yalan Haber Yapıyor!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Medya > AZTV: Türk Medyası Azerbaycan-İsrail İlişkilerinde Yalan Haber Yapıyor!
Medya

AZTV: Türk Medyası Azerbaycan-İsrail İlişkilerinde Yalan Haber Yapıyor!

“Azerbaycan’dan Türk Medyasına Sert Dezenformasyon Tepkisi”

Son Güncelleme 2 Ekim 2025 15:13
2 ay önce
Paylaş
Az TV Fake Haber
Paylaş

Azerbaycan Devlet Televizyonu AZTV, Türk medyasında son dönemde çıkan haberlerle ilgili dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Yayınlanan haberde, Türk medyasının Azerbaycan-İsrail ilişkilerine dair dezenformasyon yaptığı iddia edildi. Özellikle Hürriyet ve Sabah gazetelerine tepki gösterilirken, “Bu gazetelerin iktidara yakınlığı herkesçe biliniyor. Ancak Türkiye yetkilileri sessiz kalıyor. Bu çirkin kampanya neden yürütülüyor?” ifadeleri dikkat çekti.

Hürriyet ve Sabah’a Sert Eleştiri

AZTV’nin haberinde, “Azerbaycan’dan açıklama: Eurovision 2026’da İsrail yoksa biz de yokuz” başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Açıklamaya rağmen söz konusu haberlerin farklı medya kuruluşlarında yayılmaya devam etmesi tepki topladı. Haberde, Hürriyet ve Sabah’ın da bu iddiaları tekrar etmesi şaşkınlıkla karşılandı.

İletişim Başkanlığı’na Çağrı

Haberde ayrıca, BM 80. Genel Kurulu sırasında İsrail Başbakanı Netanyahu’nun konuşmasını Azerbaycan heyetinin dinlediğine dair sahte fotoğraf ve haberler üretildiği öne sürüldü. Ancak yayınlanan görüntülerde Azerbaycan heyetinin salonda olmadığı açıkça görüldü. Bu noktada Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’na seslenilerek, “Türkiye’de sahte bir fotoğraf konusunda bile açıklama yapan kurumlar, Azerbaycan ile ilgili konularda neden susuyor?” sorusu yöneltildi.

Bilinçli Kampanya İddiası

AZTV, Türkiye ve Azerbaycan’ın 2021’de kurduğu Ortak Medya Platformu üzerinden dezenformasyonla mücadele edildiğini hatırlattı. Haberde, “Eğer Türk medyasında bu yalan haberler sürerse, Ortak Medya Grubu’nun dayanışma anlamı kalmaz” denildi.

Medya uzmanı Müşfik Aleskerli ise, “Azerbaycan’ın müttefiklik ettiği devletlerle arasının bozulması için bilinçli bir kampanya yürütülüyor. Bu sadece medya değil, aynı zamanda siyasi bir mesele. Sürecin arkasında farklı odakların olması ihtimal dahilinde” yorumunda bulundu.

Brezilya’da 300 Gazeteci Virüsten Hayatını Kaybetti!
Fatih Portakal Yeni Kanalını Açıkladı!
Spikerliğin Efsanesi Ümit Aktan Hayatını Kaybetti!
Habertürk Ekranlarında CHP Kurultayı Kavgası!
Uğur Dündar Kendisini Karantinaya Aldı!
EtiketlerAzerbaycan Hürriyet Sabah TepkiAzerbaycan İletişim BaşkanlığıAzerbaycan Ortak Medya PlatformuAZTV Türk Medyası İddialarTürk Medyasında Yalan Haber İddiası
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Evcil Hayvan Sahipleri Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Sonraki Haber İsrail Demirci Hande Soral İsmail Demirci: “Eşimi Hem Evde Hem İşte Görmek İstemem”
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Korku Filmi
Korku Filmi İzlerken Neden Gerçekten Korkarız? Bilim Açıkladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise