Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Polonya’dan Arabuluculuk İçin Türkiye ve Çin Önerisi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Polonya’dan Arabuluculuk İçin Türkiye ve Çin Önerisi!
Gündem

Polonya’dan Arabuluculuk İçin Türkiye ve Çin Önerisi!

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, başkent Varşova’daki Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantısının marjında Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Sikorski, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabulucu rolünden çekilmesi halinde potansiyel arabulucu adayları olarak Türkiye ve Çin’e işaret etti.

Son Güncelleme 13 Mayıs 2025 12:42
4 ay önce
Paylaş
Polonya
Paylaş

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, başkent Varşova’daki Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantısının marjında Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Sikorski, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabulucu rolünden çekilmesi halinde potansiyel arabulucu adayları olarak Türkiye ve Çin’e işaret etti.

Polonya Dışişleri Bakanı, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabulucu rolünden çekilmesi halinde potansiyel arabulucu adayları olarak Türkiye ve Çin’e işaret etti.

Polonya Dışişleri Bakanı Radoslaw Sikorski, başkent Varşova’daki Gayri Resmi Dışişleri Bakanları toplantısının marjında Rusya-Ukrayna savaşına dair değerlendirmelerde bulundu. Sikorski, ABD’nin savaşı bitirmek için yapılan müzakerelerden çekilmesi halinde Türkiye ya da Çin’in arabulucu olabileceğine inandığını söyledi.

Kyiv Independent haber sitesinin aktardığına göre, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki “arabuluculuk çabalarında” başarılı olmasını umduğunu söyleyen Bakan Sikorski, “Ancak eğer bu yol başarısız olursa, başka adaylar da var” dedi.

“TÜRKİYE İLETİŞİM KANALLARINI SÜRDÜRÜYOR”

Bu adaylardan biri olarak Türkiye’ye işaret eden Polonyalı bakan, “İletişim kanallarını sürdüren Türkiye var. Sonra, her şeyden önce (Rusya Devlet Başkanı Vladimir) Putin’i müzakere masasına getirecek ve taleplerini yumuşatacak araçlara sahip olan Çin Halk Cumhuriyeti var” değerlendirmesinde bulundu.

Sikorski’nin açıklamaları, ABD’nin Rusya ve Ukrayna arasındaki arabuluculuk rolünden çekilme sinyali vermesinin ardından geldi. ABD Başkanı Yardımcısı JD Vance, 8 Mayıs’ta Fox News haber kanalına yaptığı açıklamada, Rusya’nın savaşı bitirmek için ilerleme kaydettiğini görmezlerse müzakere masasından “uzaklaşmaya” hazır olduklarını belirtti.

TRUMP: ATEŞKESE SAYGI DUYULMAZSA ABD VE ORTAKLARI DAHA FAZLA YAPTIRIM UYGULAYACAK

Türkiye, savaş başladıktan hemen sonra İstanbul da iki ülke arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmış, ardından Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması’na varılması konusunda Birleşmiş Milletler (BM) ile birlikte öncülük etmişti.

Batılı ülkelerİ Ukrayna’ya silah sağlayarak savaşı şiddetlendirmek ile eleştirilen Çin ise Ukrayna tarafından Rusya ordusuna silah sağlamakla da suçlanıyor.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, dün Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile telefon görüşmesinin ardından sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Başkan olarak Avrupalılar ile birlikte Rusya ve Ukrayna arasında barışın sağlanmasına bağlıyım; kalıcı bir barış olacak” dedi. Trump, iki ülke arasındaki ateşkese uyulmasını umduğunu söyleyerek, “Eğer ateşkese saygı gösterilmezse ABD ve ortakları daha fazla yaptırım uygulayacak” ifadelerini kullandı.

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu’nun Sinan Oğan’ın Taleplerine Evet Demesi Bekleniyor!
Milli Savunma Bakanlığı’nda Yaşar Güler, Görevi Hulusi Akar’dan Devraldı!
MEB Okulların Açılması İle İlgili Plan Yapıyor!
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar Tutuklandı!
Rusya’dan Dikkat Çeken Paylaşım!
EtiketlerArabulucuPolonyaRusyaTürkiyeUkrayna
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Nazan Öncel Nazan Öncel Hastaneye Kaldırıldı: ‘Kalbim Şaka Yaptı’
Sonraki Haber Hava Durumu Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Rüzgar Uyarısı!
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Sevgili
Evlilikte Suçlamadan Konuşmanın Gücü: Daha Sağlıklı İlişkiler İçin İpuçları!
Diğer
Cinsel Soğukluk
Kadınlar Neden Sekse Karşı Soğuk Davranır?
Diğer
Mango
Ekmek Yerine Mango: Diyabetle Mücadelede Yeni Umut!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise