Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Askeri Öğrencilere Yeni Kısıtlama: Bölüm ve Kurum Değişikliği Yasaklandı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Askeri Öğrencilere Yeni Kısıtlama: Bölüm ve Kurum Değişikliği Yasaklandı!
Gündem

Askeri Öğrencilere Yeni Kısıtlama: Bölüm ve Kurum Değişikliği Yasaklandı!

Subaylar ve astsubaylara ilişkin yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremeyecek veya yatay geçiş yapamayacak.

Son Güncelleme 15 Mart 2025 14:57
1 yıl önce
Paylaş
Askeri Öğrenci
Paylaş

Subaylar ve astsubaylara ilişkin yönetmelikte değişiklik Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre, fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremeyecek veya yatay geçiş yapamayacak.

Milli Savunma Bakanlığı’nın, Fakülte ve Yüksekokullar Askeri Öğrenci Komutanlığı ve Öğrencileri ile Fakülte ve Yüksekokullardan Yetişen Subaylara ve Astsubaylara İlişkin Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, 2021’de ve 31432 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmeliğin 15. maddesinin ikinci fıkrası, 20. maddesinin birinci fıkrasının birinci cümlesi değiştirilirken, aynı yönetmeliğin 30. maddesinin birinci fıkrasının (c) bendi yürürlükten kaldırıldı.

Değişiklikte, “Fakülte veya yüksekokullarda öğrenim gören askeri öğrenciler, öğrenim gördükleri bölümleri/programları veya okumakta oldukları yükseköğretim kurumlarını değiştiremezler veya yatay geçiş yapamazlar. Askeri öğrenciler, öğrenimlerini Bakanlık nam ve hesabına tamamlar.” kuralı getirildi.

Yönetmeliğe göre, Bakanlık nam ve hesabına fakülte veya yüksekokullarda okuyan askeri öğrencilerin teğmenliğe nasıp tarihleri ise mezuniyet tarihi olacak.

TBMM’de Gündem Yoğun! Çalışmalar Salı Günü Başlayacak!
Starbucks ‘dan Kahve Fiyatlarına Dev Zam! Kahve Severler Üzülecek!
Rasim Ozan’la Nagehan Alçı Arasında Nafaka Kavgası!
İlber Ortaylı’dan Ege Denizi Uyarısı!
Alaattin Çakıcı Tahliye Oldu!
EtiketlerAskeri ÖğrencifAKÜLTEYatay Geçiş
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber İstanbul’da Vale Ücretlerine Zam!
Sonraki Haber Dahiler Uyku Dahilerin Uyku Alışkanlıkları: Sonsuz Enerji Mümkün mü?
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
İnsan Duygu Haritası
Görmediğimiz Ancak Kullandığımız 6 Gizli Duyu!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise