Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Ev Sahibi Olmayı Kolaylaştıracak Değişiklik: Konut Kredilerinde Yeni Dönem!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Ev Sahibi Olmayı Kolaylaştıracak Değişiklik: Konut Kredilerinde Yeni Dönem!
Gündem

Ev Sahibi Olmayı Kolaylaştıracak Değişiklik: Konut Kredilerinde Yeni Dönem!

Konut kredilerinde yeni dönem! Karar Resmi Gazete'den duyuruldu. Artık bankaya gitmeye de ıslak imzaya da gerek kalmadı.

Son Güncelleme 1 Ocak 2025 13:06
11 ay önce
Paylaş
Konut
Paylaş

Ticaret Bakanlığı konut kredileri ile ilgili yeni bir düzenleme yaptı. Resmi Gazete’de yayımlanan yürürlüğe göre, düzenlemelerle finansal hizmetlere ilişkin mesafeli sözleşmeler, konut finansmanı sözleşmeleri ve tüketici kredisi sözleşmelerinde değişikliğe gidildi.

Yapılan değişikliklerle Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’da ekimde yürürlüğe giren düzenlemelere uyum amaçlandı. Tüketicilere yönelik finansal hizmet sunumunda dijital dönüşümü hızlandıracak adımlar atıldı.

ISLAK İMZA ZORUNLULUĞU KALKTI

Düzenlemelerle birlikte konut kredilerinin şubeye gitme ve ıslak imza zorunluluğu olmadan uzaktan iletişim araçlarıyla elektronik ortamda kullanılması mümkün kılındı. Bu kapsamda krediye erişim işlem aşamalarının kolaylaştırılması, sözleşme akdine bağlı olarak kullanılan dokümantasyondan tasarruf sağlanması ve mesafeli finansal hizmet sunumuna ilişkin uygulamanın yaygınlaştırılması amaçlandı.
Yürürlüğe giren değişikliklerle birlikte hem bireysel ihtiyaç hem de konut kredilerinde geçmişte yazılı olarak başvuru yapmayı gerektiren krediye bağlı bazı işlemlerin uzaktan iletişim araçlarıyla yapılabilmesi sağlandı.

SÖZLEŞME İÇERİĞİNDE YER VERMEK ZORUNDA

Tüketici mahkemelerinde görülen uyuşmazlıklarda dava açılmadan önce ara bulucuya başvurulmuş olmasının dava şartı haline getirilmesi dikkate alınarak, hem bireysel ihtiyaç ve konut kredilerinde hem de elektronik ortamda tüketicilerce satın alınan sigorta, bireysel emeklilik, ödeme ve diğer bankacılık hizmetlerine ilişkin sözleşmelerde, tüketicilerin uyuşmazlık konusundaki başvurularını tüketici hakem heyetine veya dava açmadan önce ara bulucuya başvurulması şartı ile tüketici mahkemesine yapabileceklerine dair bilgiye sözleşme içeriğinde yer verilmesi zorunlu tutuldu. Böylelikle tüketicilerin daha doğru bilgilendirilmesi ve hak kayıplarının önlenmesi amaçlanıyor.

Merkez Bankası Faiz Kararını Açıkladı!
Fahiş Konut Fiyatlarına Darbe: 21 Ev Sahibine 4,2 Milyon TL Ceza!
Kızılay, 120 Bin Metrekarelik Zeytinliği Satışa Çıkardı: İhale Ne Zaman Yapılacak? Kaç Liradan Satışa Sunulacak?
1 Milyon Üniversite Öğrencisine Maaş Desteği: Günlük 1.083 TL Kimlere Verilecek?
Türkiye’de Maymun Çiçeği Vakası var mı? Sağlık Bakanı Memişoğlu Açıkladı!
EtiketlerBankaKonut KredisiKrediTicaret Bakanlığı
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Angelina Jolie - Brad Pitt Brad Pitt ve Angelina Jolie Sonunda Boşanıyor!
Sonraki Haber Nahit Menteşe Eski Bakan Nahit Menteşe Hayatını Kaybetti!
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise