Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Lübnan Patlamalarında Bilanço Açıklandı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Lübnan Patlamalarında Bilanço Açıklandı!
Gündem

Lübnan Patlamalarında Bilanço Açıklandı!

İsrail’in Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta düzenlediği saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 14’e yükseldi.

Son Güncelleme 21 Eylül 2024 12:55
1 yıl önce
Paylaş
Lübnan
Paylaş

Lübnan Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Lübnan genelinde, Hizbullah mensuplarına ait çağrı cihazlarının eş zamanlı olarak patlatıldığı saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısının 14’e yükseldiği belirtildi. Ülkede 18 Eylül’de gerçekleşen telsiz patlamaları sonucunda da 25 kişi öldü. Patlamalarda 3 bine yakın kişinin yaralandığı öngörülüyor.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasser Kanani saldırıya ilişkin yapılan açıklamada, “Siyonist rejimin Beyrut’a yönelik acımasız ve vahşi hava saldırısı uluslararası hukuk ve düzenlemelerin ağır bir ihlali olmasının yanı sıra Lübnan’ın egemenliği, toprak bütünlüğü ve ulusal güvenliğinin de ihlalidir” dedi.

KARŞILIKLI SALDIRILAR YOĞUNLAŞIYOR

Dün İsrail’de Lübnan sınırına ilişkin savaş planının onaylanmasının ardından savaş uçakları Lübnan’a doğru havalanmış, Hizbullah’a ait 30 füze platformu, altyapı hedefleri ile İsrail’e ani bir saldırı için hazırlanmış 150 füze rampasının, bazı binaların ve bir silah deposunun vurulduğu açıklanmıştı. Hizbullah ise bugün İsrail’in kuzeyine 150 roket ateşlemişti.

ÜÇ ÜST DÜZEY İSİM ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail’in Beyrut’ta Ocak ayında düzenlediği saldırıda Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih El Aruri, Temmuz ayında düzenlediği saldırıda ise Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın üst düzey danışmanlarından Fuad Shukr hayatını kaybetmişti. 

Son olarak, İsrail’in, 20 Eylül’de Lübnan’ın başkenti Beyrut’un Dahiye Mahallesi‘nde hedef aldığı İbrahim Akil’in “Hizbullah’ın askeri kanadının iki numaralı ismi” olduğu belirtiliyor. 

‘Tahsin’ kod adıyla tanınan Akil, Hizbullah’ın en yüksek askeri organı olan Cihat Konseyi‘nin üyesi olmasının yanı sıra Hizbullah’ın özel harekat sistemi ve elit birliği Rıdvan Gücü‘nün de komutanıydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 14 AK Parti’liden Ziyaret!
Melih Gökçek, istifa edeceğini açıkladı
Şam’a Geri Dönüş Başladı, Yollarda Uzun Kuyruklar Oluştu!
TBMM’de Yeni Yasama Yılı Başlıyor: Erdoğan Konuşacak, CHP Oturuma Katılmayacak!
Ankara’nın 310 Günlük Suyu Kaldı!
EtiketlerİsrailLübnanSaldırıSavaş
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Sonbahar Ekinoksu 23 Eylül Ekinoksu Nedir? 23 Eylül’de Neler Olur?
Sonraki Haber Giray Altınok Giray Altınok Baba Oldu!
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Korku Filmi
Korku Filmi İzlerken Neden Gerçekten Korkarız? Bilim Açıkladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise