Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Times Yazdı: Türkiye İle Amerika Karşı Karşıya Gelebilir
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Times Yazdı: Türkiye İle Amerika Karşı Karşıya Gelebilir
Gündem

Times Yazdı: Türkiye İle Amerika Karşı Karşıya Gelebilir

Son Güncelleme 16 Ocak 2018 16:45
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Türkiye’nin Ortadoğu’daki amaçlarını gerçekleştirmek istiyorsa NATO’nun bir üyesi olarak güven tazelemesinin daha çok başarı getireceğini belirten gazete, farklılıkların NATO içinde çözülmesi gerektiğini dile getirdi.


Başyazıda Erdoğan’ın sözünü ettiği operasyonu gerçekleştirmesi takdirinde iki müttefik Türkiye ve ABD’nin karşı karşıya geleceği tespiti de yapıldı.


“Erdoğan, Suriye’ye asker göndermeden önce bir daha düşünmeli” ifadesi kullanılan yazıda, YPG’nin ‘Batılı güçler tarafından terör örgütü olarak görülen PKK’nın bir uzantısı’ olduğu da belirtildi.



‘Federal bir Suriye için ilk adım’

Yazıda ABD’nin amacına ilişkin şu tespitler yapıldı:


“ABD, sınırda devriye güçler kurmayı amaçlayarak mantıklı bir hedef güdüyor. IŞİD’in Suriye’nin kırılgan kuzey bölgesinde tekrar ortaya çıkması, savaşa kalıcı bir son verme umutlarını sona erdirir.


Eski Kürt militanları Suriye sınırının koruyucuları olmaları için eğitmek, bölücülüğe ya da Türkiye karşıtı şiddete bir davetiye değil; ancak onların federal bir Suriye’ye entegre olmaları için ilk adım.


Kürt sorunu, bağımsız bir Kürt devleti kurmak adına Ortadoğu’yu daha çok dağıtarak çözülemez. Batılı güçlerin amacı bir bütün ve gerçekten demokratik bir Suriye’de Kürtlerin daha çok yönetim sahibi olması için alan tanımak olmalıdır. Güvenli sınırlar bunun için hayati bir gereklilik, Türkiye’nin bu sınırlara saygı duyması da…”


Gazeteye göre Erdoğan’ın sözleri operasyonunun amacı ve Türkiye’nin NATO’ya bağlılığına ilişkin şüphe yarattı.

İstanbul Kart Yüzde 50 Zamlandı!
Yeni Limit Açıklandı: Market Alışverişlerinde Yemek Kartı Kullanımına Sınır!
Van’da Bir Çığ Daha Düştü!
Elektrik Faturasında Flaş Gelişme!
Koronavirüs Belirtileri Değişti!
EtiketlerABDSavaşThe TimesTürkiye
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Radyo Spor Radyo Spor Frekans Listesi! Radyo Spor Dinle!
Sonraki Haber Elif Sevil Orhanlı - Gökhan Dağıstanlı Kafa Dergisi Yazarı Gökhan Dağıstanlı Hikayesini CRI Türk FM’de Anlattı!
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise