Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Özel hastanede çalışan hekime nöbet düzenlemesi
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Özel hastanede çalışan hekime nöbet düzenlemesi
Gündem

Özel hastanede çalışan hekime nöbet düzenlemesi

Son Güncelleme 12 Aralık 2017 15:33
9 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Özel hastanede çalışan hekim, mesai saati dışında başka bir özel hastanede ya da tıp merkezinde nöbet tutabilecek.



Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Buna göre, Planlama ve İstihdam Komisyonu, Özel Hastaneler Yönetmeliği’nden kaldırıldı ve yerine makam onayı ile “Kapasite Değerlendirme Komisyonu” kuruldu.



Yapılan değişikliğe göre, özel sağlık kuruluşlarında çalışan hekimlere kurum sözleşmesi yoluyla özel hastane ve tıp merkezlerinde çalışabilme ve nöbet imkanı sağlandı.



Hekimlerin bu kuruluşlarda çalışabilmeleri için hekim rızası şartı getirilirken, suistimalin engellenmesi amacıyla hekimlerin kadrodan ayrılmaları halinde de kurum sözleşmeleri sona erecek.



Düzenlemeyle tıp merkezlerinin kendi aralarında ve özel hastanelerle karşılıklı kadro değişimi yapmasına izin verildi. Tıp merkezi bünyesinde bulunan ünite ve merkezlerin, ilgili mevzuatına uygun olmak kaydı ile başka bir tıp merkezi veya özel hastaneye özel hastaneye devredilebilmesine de imkan sağlandı.



3359 sayılı Kanun gereğince yurt dışından gelip 3 yıl çalışma şartıyla devlet hizmeti yükümlülüğünden muaf tutulacak hekimler, bu 3 yıllık süre zarfında tıp merkezlerinde kadro dışı geçici çalışabilecek.



Yönetmelikle ayrıca, kişisel sağlık verilerinin ilgili kanuna uygun olarak işlenmesi ve Bakanlığa bildirim yükümlülüğü getirildi.



Sağlık kuruluşlarında çalışma izni bulunmayan, personel çalışma belgesi düzenlenmeden personel çalıştığının tespitinde uygulanan müeyyide yüzde 0,1-yüzde 0,2’den yüzde 2-yüzde 4’e çıkarıldı.



Ankara’da FETÖ soruşturması: 107 eski öğretmen hakkında gözaltı kararı
TMSF, Bellona Mobilya’yı Satıyor: İhale Detayları Açıklandı!
Sivrisinekler Hakkında İlginç İddia!
Mansur Yavaş’tan Değişim Çağrılarına İlk Yorum!
20 eski TRT çalışanı FETÖ operasyonunda gözaltına alındı
EtiketlerDoktorHastane
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Arnavutköy’de koli fabrikasında yangın
Sonraki Haber Başkentte uyuşturucu çetesine operasyon
Sakal
Sakal Bakımında Yapılan Hatalar! Uzmanlar Erkekleri Uyardı!
Diğer
İnternet
İnsanlar Google’da En Çok Hangi Gizli Soruları Aratıyor? İşte En Merak Edilen Konular!
Diğer
Dünya
Yeraltı Suyu Krizi Dünya’nın Ekseni Kaydırdı: Bilim İnsanlarından Çarpıcı Uyarı!
Diğer Yaşam
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise