Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Görevinden İstifa Etti
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Görevinden İstifa Etti
Gündem

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık Görevinden İstifa Etti

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti.

Son Güncelleme 30 Aralık 2024 01:13
3 yıl önce
Paylaş
Kerem Kınık
Paylaş

Deprem dönemi çadır satmasıyla eleştirilerin odağında olan Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, görevinden istifa etti. Kızılay Yönetim Kurulu bugün olağanüstü toplanarak oy birliği ile genel kurula gitme kararı aldı.

KIZILAY’DAN AÇIKLAMA

Kızılay’dan yapılan açıklamada, “Türkiye Kızılay Derneği Yönetim Kurulu 12.05.2023 tarihinde yapmış olduğu olağanüstü toplantıda oybirliği ile olağanüstü genel kurula gitme kararı almıştır. 2016 yılından bugüne genel başkanlığı yürütmekte olan Dr. Kerem Kınık’ın talebi ile alınan karar çerçevesinde olağanüstü genel kurula kadar tüzük gereği 1’inci Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Yönetim Kurulu Başkanlığına vekalet edecektir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” denildi.

NE OLMUŞTU?

Kızılay’ın deprem döneminde çadır satması tartışma konusu olmuştu. Kınık, Kızılay Çadır ve Tekstil A.Ş.’nin Türkiye Kızılay Cemiyeti’nin bir iştiraki ve 12 ay kesintisiz üretim yapan dünyanın sayılı afet çadırı üreticilerinden biri olduğunu belirterek “İş birliği ahlaki, akılcı ve yasaldır” ifadelerini kullanmıştı.

“BENİ DE CİDDİ MANADA ÜZMÜŞTÜR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan gençlerle buluşmasında Kızılay’ın deprem döneminde çadır satmasına ilişkin, “Bu konu tabii beni de ciddi manada üzmüştür. Kızılay böyle bir çadır satma fiiline, işine giremez. Süratle de tabii bu yanlışı düzeltmesi gerekir. Çünkü biz Kızılay’ı özellikle çadır üretiminde çok daha aktif hale gelmesi için sürekli teşvik ettik. Kızılay’ın çadır dendiği zaman en ufak bir sıkıntısının, probleminin olmaması gerekir.” ifadesini kullanmıştı.

Komutan Anlattı: Öcalan’la 1999’da Yapılan Görüşmelerde Neler Konuşuldu?
Türkiye’nin En Kirli ve En Temiz Havalı Şehirleri Açıklandı!
Fatih Altaylı’dan İsmail Küçükkaya’ya Sert Sözler!
Milyonlarca liralık bir vurgun daha!
İsrail Basınından Gazze’nin Kuzeyi İlhak Edilecek İddiası!
EtiketlerİstifaKerem KınıkKızılay
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı Fenerbahçe Bayan Voleybol Takımı Sultanlar Ligini Şampiyon Bitirdi!
Sonraki Haber Pınar Dilek Tarkan’ın Eşi Aldığı Kilolarla Dikkat Çekti!
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise