Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Uzmanlar Bal Tüketmenin Faydalarını Açıkladı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Yaşam > Uzmanlar Bal Tüketmenin Faydalarını Açıkladı!
Yaşam

Uzmanlar Bal Tüketmenin Faydalarını Açıkladı!

Son Güncelleme 22 Kasım 2022 12:28
3 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Toronto Üniversitesi tarafından yapılan araştırmada iki yemek kaşığı bal tüketmek, kan şekerini dengelemeyi ve kolesterol seviyelerini iyileştirmeyi sağlayabilir. Yaklaşık 1100 katılımcının olduğu araştırmada 18 testin sonuçlarını analiz eden araştırmacılar ham balın, açlık kan şekeri seviyesini ve kandaki, “kötü kolesterol” olarak da bilinen düşük yoğunluklu lipoprotein sayısını düşürdüğünü tespit etti.

Independent Türkçe’ye göre araştırmaya katılan tüm katılımcılar genel olarak sağlıklı bir beslenme düzenine sahip ve şeker, günlük kalori alımlarının yüzde 10’unu ya da daha azını oluşturuyordu.Yürütülen çalışmada  tek bir bitki kaynağından elde edilen balın vücut üzerinde “sürekli olarak ya nötr ya da yararlı etkiler” ürettiğini buldu.

1100’den fazla katılımcının yer aldığı çalışmada katılımcılara 8 hafta boyunca günde 40 gram yani yaklaşık olarak iki yemek kaşığı bal verildi. En çok fayda, beyaz çiçekli yalancı akasya ağaçlarından elde edilen ham balı tüketen kişilerde gözlendi. Diğer yandan bal, 65 santigrat derecenin üzerinde ısıtıldığı zaman yararlarının çoğu kaybedildiği açıklandı.

“Şu anda şekerden kaçınıyorsanız bal yemeye başlamanız gerektiğini söylemiyoruz”

Toronto Üniversitesinin Tıp Fakültesinde kıdemli araştırmacı olan Tauseef Khan, yaklaşık yüzde 80’i şeker olduğu için sonuçların şaşırttığını belirterek “balın aynı zamanda yaygın ve nadir şekerlerin, proteinlerin, organik asitlerin ve büyük olasılıkla sağlığa faydalı diğer biyoaktif bileşiklerin karmaşık bir bileşimidir” şeklinde konuştu.

Uzmanlar bu sonuçların, sağlık ve beslenme yetkililerinin tüm şekerlere aynı şekilde yaklaşmaması gerektiğini gösterdiğini söyledi. Khan, “Şu anda şekerden kaçınıyorsanız bal yemeye başlamanız gerektiğini söylemiyoruz” dedi.
Hatay Kırıkhan’da 4,8 Büyüklüğünde Deprem!
Somalili mühendisler modern tarımı Türkiye’de öğreniyor
İstanbul İçin Alarm!
Rize’de Denize Düşen Çocuk Yüzerek Kurtuldu!
İstanbul’da AVM’lerin Açılış Tarihleri Belli Oldu!
EtiketlerBal
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Elon Musk’ın Serveti Buhar Oldu!
Sonraki Haber Suudi Arabistan İle Müzakerelerde Sona Gelindi
Melatonin
Melatonin Kullanımı Artıyor: Yeni Araştırma Kalp Yetmezliği ve Erken Ölüm Riskine İşaret Ediyor!
Diğer
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise