Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Sayıştay Raporuna Göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Günlük Gideri 10 Milyon TL!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Sayıştay Raporuna Göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Günlük Gideri 10 Milyon TL!
Gündem

Sayıştay Raporuna Göre Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin Günlük Gideri 10 Milyon TL!

Son Güncelleme 29 Eylül 2022 14:21
3 yıl önce
Paylaş
Paylaş
Sayıştay, Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yılı hesapları üzerindeki denetim raporunu yayınlandı. Buna göre Cumhurbaşkanlığı harcamalarında ciddi artış gerçekleşti.

Tıbbi malzemeler ve laboratuvar harcamaları önceki yıla göre 2 kat, zirai malzemeler harcaması ise 5 kat arttı. ‘İçecek’ için yapılan harcamalardaki artış da dikkat çekti.

Sayıştay’ın 2020 denetim raporundaki verilere göre;

Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 yılında 2,8 milyar lira olan toplam harcaması 3,7 milyar liraya yükseldi.

GÜNLÜK HARCAMA 10 MİLYON LİRAYA ULAŞTI

Cumhurbaşkanlığı’nın, 2020 yılında yaklaşık 8 milyon lira olan günlük harcaması 2 milyon liralık artış ile yaklaşık 10 milyon liraya ulaştı. Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 yılında 314 milyon 560 bin 579 lira olan personel harcaması, yaklaşık 54 milyon liralık yükselişle 368 milyon 773 bin 241 liraya çıktı.
TIBBİ VE LABORTAUVAR MALZEMESİ 2 KAT ARTTI

Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporuna göre Cumhurbaşkanlığı’nın ‘tıbbi ve laboratuvar malzemesi’ harcamaları 2020 yılına göre iki kattan fazla arttı. 51,8 milyon liradan 112,9 milyon liraya yükseldi. “Zirai maddeler” kaleminde yapılan harcama ise 2021 yılı yapılan harcamaya göre yaklaşık 5 kat artarak 46,3 milyon liraya çıktı.

2,8 MİLYON LİRALIK İÇECEK HARCAMASI

Cumhurbaşkanlığı’nın “içecek” harcamasında önceki yıla göre yaklaşık 1 milyon liralık artış görüldü. 2020 yılında “içecek” için 1,8 milyon lira harcanırken, 2021 yılında bu harcama 2,8 milyon liraya çıktı. Cumhurbaşkanlığı’nın 2021 yılı “Temsil ve tanıtma giderleri” ise 2020 yılına göre yaklaşık 8 milyon liralık artışla 41,4 milyon liraya ulaştı.

Cumhurbaşkanlığı’nın 2020 yılında 8,4 milyon lira olan “yolluklar” gideri yaklaşık 2021 yılında 11,4 milyon liraya; 2020 yılında 1,2 milyar lira olan “görev gideri” yaklaşık 500 milyon liralık artışla 2021 yılında 1,7 milyar liraya çıktı.
ZİRAİ MADDE HARCAMASINDA 5 KAT ARTIŞ
Cumhurbaşkanlığı’nda “zirai maddelere” yapılan harcamadaki artış dikkat çekti. 2020 yılında 9,7 milyon lira olan zirai maddeler harcaması, 2021 yılında yaklaşık beş kat artarak 46,3 milyon liraya ulaştı.
ENERJİ VE TABİ KAYNAKLAR BAKANLIĞI TASARRUF KİTAPÇIĞI YAYINLAMIŞTI
Öte yandan Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tasarruf kitapçığı yayınlamıştı. Kitapçıkta “Saçınızı havlu ile kurutun, 4 dakikadan fazla duş yapmayın, ısınmak için perdeyi açın, evinize güneş girsin…” şeklinde ifadeler yer alıyor. Dönmez ile birçok bakan ve üst düzey bürokrat, 245-330 beygir gücünde Mercedes ve Audi makam aracı kullanırken, kitapçıkta vatandaşlara “Yüksek motor hacmine sahip araç kullanmayın” önerisi de yapıldı.

İstanbul Kart Yüzde 50 Zamlandı!
Erdoğan Külliye’de CHP’li İsimle Görüştü İddialarını Yanıtladı!
Kadın Sürücünün Üzerine Kamyon Düştü!
Erdoğan’dan milyonları ilgilendiren kanunlara onay
Elektrik Faturaları İçin Yeni Çalışma Geliyor!
EtiketlerCumhurbaşkanlığıCumhurbaşkanlığı KülliyesiSayıştay
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Bakan Nureddin Nebati: Ekonomide En Önemli Sorun Enflasyon!
Sonraki Haber Depresyon Dünyanın Akıl Sağlığı Bozuluyor!
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
İlişkiler Konuşma
Zor Konuşmalar Nasıl Yapılır? Psikolog Kimberley Wilson’dan 10 Adımlık Rehber!
Diğer
Sevgili
Evlilikte Suçlamadan Konuşmanın Gücü: Daha Sağlıklı İlişkiler İçin İpuçları!
Diğer
Cinsel Soğukluk
Kadınlar Neden Sekse Karşı Soğuk Davranır?
Diğer
Mango
Ekmek Yerine Mango: Diyabetle Mücadelede Yeni Umut!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise