Şekerin beyni yanılttığını ifade eden araştırmalar şeker ve türevlerinden uzak durmak gerektiğini ifade ediyorlar. Anlık mutluluk ve enerji veren şekerler vücutta birikime neden oluyor.
KAHVALTILIK ZARARLI 3’LÜ REÇEL, ÇİKOLATA, YAPAY BAL… Her bilinçli birey, her şeyin fazlasını tüketmenin zararlı olduğunu bilir. Ancak bazı yiyecekler, bazı durumlarda hiç tüketilmemelidir çünkü tüketilmesi halinde vücut zarar görebilir. Bu durumlardan biri şeker hastalığıdır. Reçel yapımı için kullanılan bazı meyveler şeker hastalığına karşı yararlı olsa da, yapımında kullanılan beyaz şeker aslında vücuda en çok zarar veren maddelerden biridir. Bu durumda şeker hastalığı belli bir seviyeye kadar ilerlemiş olması durumunda kesinlikle reçel tüketilmemesi gerekir.
Bir diğer sorun kilo problemi yaşayan ve diyet yapan insanlarda görülür. Diyet halindeyken reçel ve benzeri şekerli yiyeceklerin tüketilmesi, beslenme alışkanlığını bozan, vücut kimyasını olumsuz etkileyen ve kilo alımını hızlandıran bir durumdur. Bu nedenle diyet yapılırken de kesinlikle reçel tüketilmemesi, şeker ihtiyacını kuru veya taze meyvelerle gidermesi hem daha sağlıklı sonuç verir hem de diyetin bozulmasını engeller.