Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı
Gündem

Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı

Son Güncelleme 26 Kasım 2017 19:20
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Pakistan basınındaki haberlere göre, Başbakan Şahid Hakan Abbasi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bajva, yaptıkları görüşmede, protestoları sonlandırmak için müzakere yolunun denenmesi konusunda anlaştı. Buna göre, göstericileri dağıtmak için güvenlik güçlerince kuvvet kullanılmayacak.



Pakistan’daki protesto krizinin perde arkası

Görüşmede, hükümetten gelen ordunun asayişin sağlanması konusunda polise yardımcı olması talebi de gündeme geldi. Ancak ordudan, olayların kontrol altına alınması için şartlı destek açıklaması yapılmıştı. Görüşmede, Bajva’nın bu şartları, Başbakan Abbasi’yle görüşüp görüşmediği henüz bilinmiyor.



Görüşmeye, Pencab Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı İhsan İkbal, Pakistan İstihbarat Servisi Başkanı Rızvan Aktar ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Öte yandan, görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı.



Ülkede parlamentonun geçen ay seçim kanununda yaptığı değişikliğe karşı çıkan ve çoğunluğunu “Lebbeyk Ya Resullullah” hareketi üyelerinin oluşturduğu göstericiler, 8 Ekim’den bu yana İslamabad ile Ravalpindi şehirleri arasındaki otoyolda protestolarına devam ediyor.



Dün polisin müdahalesinin ardından protestolar ülkenin diğer bölgelerine de yayılmış, olaylarda biri polis 6 kişi yaşamını yitirmişti. Polisin gösterileri kontrol altına alamamasının ardından, hükümet, asayişin sağlanması için Pakistan ordusundan polise yardım etmesini talep etmişti.



Kadıyanilik tartışması

Pakistan seçim kanununda geçen ay yapılan düzenlemeyle milletvekili aday formlarında yer alan “Yemin ederim ki Hz. Muhammed son peygamberdir.” ifadesi, “İnanıyorum ki Hz. Muhammed son peygamberdir.” şeklinde değiştirilmişti.



Yasa değişikliğinin, Kadıyaniler (Ahmediler) adlı grubun seçimlere katılabilmesini amaçladığını iddia eden “Lebbeyk Ya Resullullah” hareketi ile bazı cemaatler, 8 Kasım’da protestolara başlamıştı.



1900 yılında kurulan Kadıyanilikte peygamberliğin Hz. Muhammed ile sonlanmadığına inanılıyor. Bu nedenle eski seçim kanununun Kadıyanilerin aktif siyasete girmesine engel olduğu belirtiliyor.



Hükümet ise yasa değişikliğinin Kadıyanilerin önünü açmak için yapılmadığını, sorunun bir ifade hatasından kaynaklandığını bildiriyor.

Eski belediye başkanı FETÖ’den tutuklandı
Ankara’da Toplu Taşımaya Zam!
Merkez Bankası’ndan Yeni KKM Kararı: Vade Süreleri Kısıtlandı!
5-11 Yaş Grubu İçin Koronavirüs Aşı Kararı!
Benzin ve Motorin Fiyatlarında Sert Düşüş: Ancak Zam Kapıda!
EtiketlerBaşbakanPakistanŞahid Hakan Abbasi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Rtük RTÜK’ten Beyaz TV’ye Ceza!
Sonraki Haber Zaman Gazetesi FETÖ ‘Roberto Carlos’ İsmiyle Bile Gazete Aboneliği Yapmış!
Obezite
Fazla Yememek İçin Ne Yapmalı? İşte Uzman Tavsiyeleri!..
Diğer
Küflü Ekmek
Küflü Gıdalar Yenilir mi? İşte Uzmanların Uyardığı Tehlikeler!..
Diğer
Doğum
Doğumda Şaşırtan Gerçek: Yerçekimi Neden Önemli?
Diğer
Mutsuzluk
Farkında Olmadan Mutluluğunuzu Yok Ediyor Olabilirsiniz: İşte 8 Alışkanlık!
Diğer
Tuzak Kalp
Genç Kızlar Neden Tehlikeli Erkeklere İlgi Duyuyor? Uzman Psikolog Açıklıyor!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise