Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı
Gündem

Pakistan’da hükümet ile ordu anlaştı

Son Güncelleme 26 Kasım 2017 19:20
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Pakistan basınındaki haberlere göre, Başbakan Şahid Hakan Abbasi ve Kara Kuvvetleri Komutanı Kamar Cavid Bajva, yaptıkları görüşmede, protestoları sonlandırmak için müzakere yolunun denenmesi konusunda anlaştı. Buna göre, göstericileri dağıtmak için güvenlik güçlerince kuvvet kullanılmayacak.



Pakistan’daki protesto krizinin perde arkası

Görüşmede, hükümetten gelen ordunun asayişin sağlanması konusunda polise yardımcı olması talebi de gündeme geldi. Ancak ordudan, olayların kontrol altına alınması için şartlı destek açıklaması yapılmıştı. Görüşmede, Bajva’nın bu şartları, Başbakan Abbasi’yle görüşüp görüşmediği henüz bilinmiyor.



Görüşmeye, Pencab Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı İhsan İkbal, Pakistan İstihbarat Servisi Başkanı Rızvan Aktar ve diğer üst düzey yetkililer katıldı. Öte yandan, görüşmeye ilişkin resmi açıklama yapılmadı.



Ülkede parlamentonun geçen ay seçim kanununda yaptığı değişikliğe karşı çıkan ve çoğunluğunu “Lebbeyk Ya Resullullah” hareketi üyelerinin oluşturduğu göstericiler, 8 Ekim’den bu yana İslamabad ile Ravalpindi şehirleri arasındaki otoyolda protestolarına devam ediyor.



Dün polisin müdahalesinin ardından protestolar ülkenin diğer bölgelerine de yayılmış, olaylarda biri polis 6 kişi yaşamını yitirmişti. Polisin gösterileri kontrol altına alamamasının ardından, hükümet, asayişin sağlanması için Pakistan ordusundan polise yardım etmesini talep etmişti.



Kadıyanilik tartışması

Pakistan seçim kanununda geçen ay yapılan düzenlemeyle milletvekili aday formlarında yer alan “Yemin ederim ki Hz. Muhammed son peygamberdir.” ifadesi, “İnanıyorum ki Hz. Muhammed son peygamberdir.” şeklinde değiştirilmişti.



Yasa değişikliğinin, Kadıyaniler (Ahmediler) adlı grubun seçimlere katılabilmesini amaçladığını iddia eden “Lebbeyk Ya Resullullah” hareketi ile bazı cemaatler, 8 Kasım’da protestolara başlamıştı.



1900 yılında kurulan Kadıyanilikte peygamberliğin Hz. Muhammed ile sonlanmadığına inanılıyor. Bu nedenle eski seçim kanununun Kadıyanilerin aktif siyasete girmesine engel olduğu belirtiliyor.



Hükümet ise yasa değişikliğinin Kadıyanilerin önünü açmak için yapılmadığını, sorunun bir ifade hatasından kaynaklandığını bildiriyor.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu İfadeye Çağrıldı!
Mattia Ahmet Minguzzi Cinayetinde Karar: İki Sanığa 24 Yıl Hapis Cezası!
Abdulhamit Gül’den Koronavirüs Açıklaması!
Ahmet Davutoğlu 17-25 Aralık’ı Anlattı! Yapmayın Dedim…
10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Atatürkçü Fikir Derneği’ni Ziyaret Etti!
EtiketlerBaşbakanPakistanŞahid Hakan Abbasi
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Rtük RTÜK’ten Beyaz TV’ye Ceza!
Sonraki Haber Zaman Gazetesi FETÖ ‘Roberto Carlos’ İsmiyle Bile Gazete Aboneliği Yapmış!
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Korku Filmi
Korku Filmi İzlerken Neden Gerçekten Korkarız? Bilim Açıkladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise