Yeni Şafak gazetesinde ekonomi yazarlığı yapan Beykent Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyesi Ahmet Ulusoy, yazılarına ara verdiğini duyurdu. Haftada iki kez yazan Ulusoy, eleştirel bakış açısının akademisyenliğin doğasında bulunduğunu belirterek, “Mesleki kariyerimle ilgili bazı gelişmelerden dolayı, köşe yazılarıma hiç arzu etmememe rağmen, şimdilik son veriyorum.” dedi.
2015 yılından beri hükümete yakınlığıyla bilinen Yeni Şafak’ta yazan Ahmet Ulusoy, bugün bir veda yazısı yazarak gazeteden ayrıldı. Ulusoy, “Eleştirel bakışı acısı akademisyenliğin doğasında var. Dolayısı ile de köşe yazılarını bu doğal yapıdan arındırırsanız hem bilim adamlığınıza hem mesleğinize olan inancınıza, bakış açınıza, size yüklenen misyona aykırı hareket etmiş olursunuz.” diye yazdı.
Ahmet Ulusoy’un veda yazısı şöyle:
“Sosyal bilimlerde iki artı iki dört etmiyor. Özellikle de iktisat politikası yazıyorsanız mutlaka belirli kararlara karşı birtakım gölge alanların olduğunu da görmeniz ve söylemeniz gerekiyor. Bu söylem-duruş aslında hem o politik kararın iyileştirilebilecek yönlerini gösterme, konuyla ilgili taraflara farklı bakış açıları kazandırma, hem de bardağın boş ve dolu tarafı olduğunun farkındalığını artırma etkisi yapacaktır.
Akademisyen olup da bir gözünü kapatıp olaylara ya da politikalara peşin hükümle bakma; bilimin nesnel bakışını, ruhunu anlamamanın tezahürü olur ancak.”
Köşe yazısı yazanlar bilirler; her hafta yazılacak güncel konu bulunması, konu ile ilgili arka plan okumaları, önceki gelişmelerle karşılaştırılması gibi hazırlık aşamalarından geçersiniz. Şayet ana fikir ve ipuçları desteğini yeterli görürseniz oturup yazmaya başlarsınız. Sonra da yazdığınız yazıyı yeniden gözden geçirirsiniz. Bu ara yazarken izole bir ortamınızın olması da ayrı bir zarurettir.
Ve tabii ki bu süreçler ciddi şekilde zaman alıyor, adeta zamanla yarışıyorsunuz. Sonuçta, yazıları vaktinde teslim etmeye çalışsanız da zaman zaman sınırları zorluyorsunuz. Bu nedenle de bazı gazete emekçilerinin iş bitirme süresini uzatmış olabilirim. Bu hak ihlalinden dolayı helallik diliyorum.
Gazetedeki yazı yazma sürecinde Sn. Ahmet Albayrak beyefendiyle muhatap oldum. Çok samimi bir ortam içerisinde yaklaşık 6 yıldır gazetede keyifle görev yapmanın mimarı kendileridir diye düşünüyorum. Bunun için de kendilerine özel bir teşekkür borçluyum.
Ez cümle: mesleki kariyerimle ilgili bazı gelişmelerden dolayı, köşe yazılarıma hiç arzu etmememe rağmen, şimdilik son veriyorum.
Bu vesileyle Yeni Şafak gazetesi sahiplerine, yöneticilerine, çalışanlarına her iletişim kurduğumda gösterdikleri anlayıştan-nezaketten dolayı teşekkür ediyorum.
Türkiye’nin en güçlü medya organlarından biri olan Yeni Şafak gazetesinin; toplumu hızlı ve doğru bilgilendirme, milli ve manevi değerleri yüceltme misyonunu başarıyla devam ettirmelerini diliyorum.”