Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Ünlü Dönerci Hosta Her Şeyi İtiraf Etti
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Ünlü Dönerci Hosta Her Şeyi İtiraf Etti
Gündem

Ünlü Dönerci Hosta Her Şeyi İtiraf Etti

Son Güncelleme 20 Kasım 2017 15:14
8 yıl önce
Paylaş
Paylaş

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’in gizli kasalarından biri olduğu belirtilen iş adamı Verdal Hosta, daha önce halde inkar ettiği şifreli haberleşme programı ByLock’u kullandığını itiraf etti. İflas ettikten sonra FETÖ’nün desteğiyle hızla büyüyen iş adamı Verdal Hosta, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın hazırladığı iddianame kapsamında 18. Ağır Ceza Mahkemesi’nde tutuklu yargılanıyor.



ÖNCE İNKAR TAKTİĞİ

Daha önce ByLock kullanmadığını ileri süren Hosta’nın yargılandığı davanın 25 Ekim’de görülen celsesinde, ByLock kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporları okundu. Hosta, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak istediğini belirterek, ByLock kullandığını itiraf etti. ByLock’u telefonuna iş adamı Mehmet Katırcı’nın yüklediğini söyleyen Hosta, “Bu program ile sadece Mehmet Katırcı ve Akın İpek ile görüşme yaptım” diye konuştu.



ÇELİŞKİLİ İFADELER

Ancak Hosta’nın FETÖ bağına ilişkin verdiği çelişkili beyanlar ise dikkat çekti. Sanık Hosta, firari Akın İpek ile ilgili çelişkili savunması da dikkatlerden kaçmadı. İpek ile ailecek görüştüklerini, zaman zaman birlikte yurt dışına gittiklerini söyleyen Hosta, 17-25 Aralık 2013 darbe girişiminden sonra ise İpek ile temasının olmadığını iddia etti. Ancak Hosta, aynı savunmasında, 2014 Ağustos’tan itibaren örgüt üyeleri tarafından kullanılmaya başlanan ByLock’tan İpek ile de görüştüğünü söyledi.



Bayram yalanı!

Fatih Üniversitesi’nde mütevelli heyeti başkanıyken örgütle ters düştüğünü ve ayrıldığını ileri süren Hosta, 17-25 Aralık öncesinde dönem dönem örgütün içerisinde yer aldığınıbelirtti. FETÖ’nün tepe yöneticileriyle HTS irtibatları bulunan Hosta’nın, bu kişilerle yüzlerce telefon görüşmesini geçiştirmeye çalıştığı da görüldü. FETÖ çatı davasında yargılanan Alaeddin Kaya ile irtibatını “ticari ilişki” şeklinde açıklamaya çalışan Hosta, firari imam Cemil Koca ile görüşmesine ise “bayram tebriği” kılıfını buldu. İddianamedeki bilgiye göre ise Koca ile 11 kez telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirlenen Hosta, savunmasında, “O dönem Ankara’daki okullardan sorumlu şahıstı. Bayram tebriği için aramış olabilir. Bu şahıs beni ‘himmet’ vermem için zorluyordu. Vermediğim için tartıştığımız oluyordu” ifadelerini kullandı. 

Rusya’dan Gelen Haberler Korkuttu!
Amazon Türk Ayakkabısına Talip Oldu!
Ermenistan Cumhurbaşkanı Armen Sarkisyan İstifa Etti!
Ege Denizi Yine Hareketli: 4 Üzeri 4 Deprem Meydana Geldi!
Kan Donduran Pınar Gültekin Cinayetinde Yeni Detaylar!
EtiketlerBylockFetöFetö SoruşturmasıHosta Dönerİtiraf
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Ankara’da FETÖ soruşturması: 107 eski öğretmen hakkında gözaltı kararı
Sonraki Haber Almanya’da koalisyon krizi
Evcil Hayvanlar
Evcil Hayvanlar Ne Kadar Yaşar? Türlere Göre Ortalama Yaşam Süreleri!
Diğer
Anason
Menopoz Döneminde Kurtarıcı Baharat: Anasonun Etkileri Şaşırtıyor!
Diğer
Yaşlı
Zaman Yaşlandıkça Neden Daha Hızlı Geçiyor? Bilim İnsanları Beyin Tarama Sonuçlarını Açıkladı!
Diğer
Arkadaşlık
Güçlü Sosyal Bağlantılar Biyolojik Yaşlanmayı Yavaşlatıyor!
Diğer
Korku Filmi
Korku Filmi İzlerken Neden Gerçekten Korkarız? Bilim Açıkladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise