Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Rusya’da Eylemlerin Faturası Sosyal Medyaya Kesildi!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Rusya’da Eylemlerin Faturası Sosyal Medyaya Kesildi!
Gündem

Rusya’da Eylemlerin Faturası Sosyal Medyaya Kesildi!

Son Güncelleme 28 Ocak 2021 12:40
5 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Kremlin, geçen Cumartesi günü Rusya’nın çeşitli kentlerinde tutuklu muhalif siyasetçi Aleksey Navalni’ye destek amaçlı düzenlenen protesto gösterilerinden sosyal medya platformlarını sorumlu tuttu.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre, Rus hükümeti, sosyal medya devlerini, reşit olmayan çocukları protestolara katılmaya çağıran paylaşımları silmemekle suçladı. Cumartesi günkü eylemler öncesinde, özellikle ergenlik çağındaki gençler arasında popüler olan TikTok üzerinde, protestoya katılma çağrısı yapan binlerce paylaşım yapılmıştı.

Para cezası kesilecek

Rus medya denetleme kurumu Roskomnadzor, bu tür paylaşımları silmeyen sosyal medya platformlarının para cezasına çarptırılacağını duyurdu. Kuruluş, bazı platformların ise önemli oranda paylaşımı sildiğini ancak bunun yeterli olmadığını vurguladı. Para cezası alacak platformların arasında Facebook, Instagram, Twitter, TikTok ve YouTube da bulunuyor.

Roskomnadzor, “Gönderdiğimiz bildiri ve başsavcının talebine rağmen, bu internet platformları toplam 170 yasa dışı çağrıyı silmemişlerdir” açıklamasında bulundu.

Kesilecek cezanın resmi gerekçesi, “çocukların izinsiz eylemlere katılma çağrılarının yayılmasına engel olma yükümlülüklerini yerine getirmekte başarısız olmak” olarak belirtildi. Verilecek para cezalarının 10 bin 520 dolar ila 52 bin 760 dolar arasında olacağı açıklandı.

Putin şirketlerden şikayetçi

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Çarşamba günü, büyük teknoloji şirketlerinin giderek büyüyen etkisinden yakındı. Putin, bu şirketlerin devletlerle “rekabet ettiğini” kaydetti.

Geçen hafta sonu düzenlenen protestolar, zehirlenen Rus muhalif lider Navalni’nin tedavisinin ardından Rusya’ya döner dönmez gözaltına alınmasına tepki olarak düzenlenmişti. Navalni’nin ekibi, gelecek haftasonu için de protesto çağrısı yapmış bulunuyor.

98 Yaşındaki Pierre Cardin Hayatını Kaybetti!
Bakan Murat Kurum’dan Müjde: TOKİ Taksitlerine Ödeme Kolaylığı!
Hollanda Arakanlı Müslümanların durumunu ‘yeterince önemli’ bulmadı
Prof. Dr. Selma Metintaş’tan Grip Aşısı Önerisi!
Nesrin Cavadzade’den Azerbaycan’a Destek Geldi!
EtiketlerRusyaSosyal MedyaVladimir Putin
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber AK Parti’nin İki Önemli İsminden Asiltürk’e Ziyaret!
Sonraki Haber Erdoğan Ve Elon Musk Ne Görüştü?
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise