Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Gamze Akkuş: Sanatçılar İntihar Ediyor!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Gamze Akkuş: Sanatçılar İntihar Ediyor!
Gündem

Gamze Akkuş: Sanatçılar İntihar Ediyor!

Son Güncelleme 4 Ocak 2021 11:34
5 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın müzisyenlerle video çekme şartı ile vereceği bin lira desteği eleştirerek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı marttan beri hiç iş yapamayan müzik sektörü çalışanlarına 9 ayın sonunda ‘video çekerseniz bin lira veririz’ diyor. Sanat emekçilerinden açlığın videosunu mu istiyorsunuz? Söylemiştik, bir kez daha söylüyoruz bin lira ile ne olur? Verdiğiniz bin lira sadaka bile değil aşağılamadır. Sosyal devletin gereği yurttaşına, sanatçısına şartsız, karşılıksız ve ihtiyacını karşılayacak insanca bir hayat sunmaktır” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Akkuş İlgezdi’nin pandeminin başında Kültür ve Turizm Bakanlığına çağrı yaparak, özel kopyalama harcında biriken 2017 yılı itibari ile 320 milyon lira olan ve her sene geliri artan fonun, sanatçılar ve sanat emekçileri için harcanması talebine olumsuz yanıt veren bakanlık, müzik emekçileri için de video çekme şartı ile bin lira vereceğini açıkladı.

Fonu sanatçılar için kullanın

CHP’li Akkuş İlgezdi, Bakanlığın bin lira açıklaması sonrasında rencide olan müzisyenlerin bakanlığa tepki gösterdiklerini de hatırlatarak, “9 aydır görmezden geldiğiniz, açlığa mahkum ettiğiniz müzisyenler intihar ediyor. Bin lira ile bu intiharları mı önleyeceksiniz? Projenin şartnamesinde bu desteğin en fazla 3 kere verilebileceği, yani kesin olmamakla birlikte en fazla 3 bin lira verilebileceği ifade ediliyor. Sanatçılar için sosyal devletin gereği bir çalışma yapılması için sürekli çağrı yaptık. Hayatlarını sanata adadıkları herkes tarafından bilinen bu sanatçılardan video istemek çok büyük bir ayıptır. Verilen şartlı destek rakamı ise insan emeğine yakışmamaktadır. Bir kez daha söylüyoruz, biz insanca ve şartsız bir yardım yapılmasını bekliyoruz. Sosyal devletin gereğini yapmıyorsunuz anladık, ancak sanatçılara hakları olanı verin o zaman. Sanatçılar sizden sadaka istemiyor, kendi hakları olan, cdlerinin satışlarından vb. toplanan 2017’de 320 milyon lira biriken, son 3 yıldır ısrarla sorularımıza rağmen rakam açıklanmayan fonu onlar için harcamanızı bekliyor. Bu talebimize karşılık verseydiniz sanat camiası rahat bir nefes alacaktı” dedi.

Sanatçılar emeklerinin karşılığını bekliyor, bin liralık sadaka değil

Yıllarını sanata vermiş insanlara proje üzerinden verilecek bin liranın sanatçılara hakaret olduğunu vurgulayan Gamze Akkuş İlgezdi, “Sanatçılardan proje istemek, video istemek öncelikle etik değildir. İstediğiniz zaman tüm kuralları kendi lehinize esnettiğinizi birçok örnekle gördük. Burada da sanatçıdan yana tavır alıp özel kopyalama harcında biriken parayı sanatçılar için harcayabilirdiniz ama yapmadınız. Sanatçılar emeklerinin karşılığını bekliyor, bin liralık sadaka değil. Bir kez daha hatırlatıyoruz, bu fondaki parayı neden kullanmıyorsunuz? 2017’de 320 milyon biriken bugün çok daha fazla olan bu parayı yoksa başka yerde mi kullandınız?” diye konuştu.

10 gün oldu açıklanmadı

“Ocakta bin lira vereceğiz demelerine rağmen, 25 Aralık’ta başvurular bittiği halde kaç sanatçının başvuruda bulunduğunu ve kaç sanatçıya destek vereceklerini hala açıklamadılar. Daha önce söylediğim gibi Kültür bakanlığın sadece tabelasında kalmış durumda” diyen CHP’li Akkuş İlgezdi, hayatlarını sanata adayan insanlara proje şartı ile bin lira yardım yapılmasının insan emeğine hakaret olduğunun altını çizdi.


Prof. Dr. İsmail Cerrahoğlu Hayatını Kaybetti!
Suikaste Uğrayan Eski Japonya Başbakanı Shinzo Abe Hayatını Kaybetti!
Nedim Yamalı: AK Parti’nin Kapıları Ahmet Davutoğlu’na Kapalı!
Erdoğan’dan Melih Gökçek Açıklaması!
Kırmızı Bültenle Aranan Urfi Çetinkaya Yakalandı
EtiketlerChpChp Genel Başkan YardımcısıGamze Akkuşİlgezdi Kültür Ve Turizm Bakanlığıİstanbul MilletvekiliMüzisyenler
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Kübra Par’dan Olay CNN Türk Yorumu!
Sonraki Haber Kadir Topbaş’ın Sağlık Durumu Hakkında Yeni Gelişme!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise