Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Kurban Etiyle Sakın Bunu Yapmayın!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Kurban Etiyle Sakın Bunu Yapmayın!
Gündem

Kurban Etiyle Sakın Bunu Yapmayın!

Son Güncelleme 23 Temmuz 2020 10:01
5 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Yaz mevsimine denk gelen Kurban Bayramı’na sayılı günler kalırken, etlerin muhafaza edilmesi ve tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında kasap ve kebapçılar uyarılarda bulundu.

Et tüketimi ve tescilli kebabıyla meşhur Adana’da Kasaplar Odası Başkanı Murat Saruhan Yağmur, etlerin kesildikten sonra yemek için en az 3 saat dinlenmesi gerektiğini belirtti. Etleri saklamak için ise poşet yerine jelatinlere sarılmasını tavsiye eden Yağmur, “Kesildikten sonra etin maksimum 1 saat serin ortamda dinlenmesi ve dinlendikten sonra buzdolabına konulması lazım. Buzdolabına da poşet veya kağıt gibi ürünlerle etleri koymasınlar. Tabakta eğer dolaba koyarlarsa daha sağlıklı olur” dedi.

“Et tüketilmeden 3 saat bekletilmeli”

Etin kesilir kesilmez tüketilmesinin mide rahatsızlığına yol açabileceğini belirten Murat Saruhan Yağmur, “Vatandaşlarımız ilk önce kurbanı kesince eti 1 gün dinlendirmeli. Taze olarak et yenmez sert düşer. Sert düşünce iyi pişmez. Mutlak suretle dinlendirmelerini tavsiye ediyoruz. Et eğer hemen tüketilirse mide ağrısı olabilir. Hazmı zorlaştırır. Bunlarla ilgili etlerin dinlenmesini istiyoruz. Çok acele ediyorlarsa eti azami 3 saat dinlendirsinler” ifadelerini kullandı.

Vatandaşlara et parçalama konusunda da tavsiye veren Yağmur, et parçalama işinin kasaplara bırakılması gerektiğini sözlerine ekledi.

“Adana kebap ilk günde lezzetli olmaz”

Kentte uzun yıllardır kebapçılık yapan Yaşar Aydın ise kurban etiyle ilk gün Adana kebap yapılmasının lezzet açısından uygun olmadığını belirterek, “Et 1 gün dolapta kalırsa daha iyi yumuşar. Eğer hemen tüketmek isterlerse de dolaptan çıkartılıp doğranmalı. İlk gün saç tava, tepsi tava yapıp yenebilir. Kebap da yapabilirler ama o lezzeti alamazlar. İkinci günü yenirse kebabı daha uygun düşer. Ben onlara ikinci gün kebap yemelerini tavsiye ediyorum. Birinci gün muhakkak tava yesinler” dedi.

“Et temizlenip hemen dolaba konulmalı”

Kurban eti saklayacak vatandaşlara da etin saklanması konusunda önerilerde bulunan Aydın, “Kestikten sonra eti korumak, dolaba koyup parçalamak çok önemli. Et kesilir kesilmez pişer çok lezzetli olur ama dinlenirse daha yumuşak olur. En azından 1 gün dinlendirilmeli. Etler kesildikten sonra hemen dolaba konulmalı. Eğer konulmazsa bakteri üretir ve et kokar. Yaz günlerinde et 1 saat dışarıda kalırsa arıya gider. Vatandaşlar keser kesmez eti temizleyip dolaba koymalı.”

Mısır’da ulaşıma yüzde 250’ye varan zam
İstanbul’da Sağanak Yağış Tesirli Oluyor!
Benzine 8 Kuruş Zam Geldi!
Balçova’daki Silahlı Saldırıda 3 Kahraman Polis Şehit Düştü!
Babacan’dan CHP’ye Sert Tepki: Boykot Kabul Edilemez!
EtiketlerKebabçılarKurban BayramıKurban Eti
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Sağlık Bakanlığından Koronavirüs Testi Açıklaması!
Sonraki Haber Engin Altan Düzyatan Barbaros Dizisi İle Geri Dönüyor!
Dişi Memeliler
Bilim İnsanlarından Çarpıcı Bulgular: Dişi Memeliler Erkeklerden %13 Daha Uzun Yaşıyor!
Diğer
Öğrenci
Matematik Yeteneği Genetik mi? Bilim İnsanları Matematik Kabiliyetinin Sırrını Açıkladı!
Diğer
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise