ET FABRİKALARINDAKİ YEREL SALGINLAR PANDEMİNİN MEVSİMSEL OLABİLECEĞİNİN KANITI
Kasaplardaki ve et ürünleri paketleme tesislerindeki soğuk havanın yeni tip corona virüs (Covid-19) salgınının arkasındaki neden olabileceği belirtildi. Bilim insanları aynı zamanda, birçok ülkedeki et fabrikalarında devam eden yerel salgınların pandeminin mevsimsel olabileceğine dair kanıt oluşturduğunu bildirdi.
SOĞUK VE GÜNEŞSİZ ORTAMDA VİRÜS DAHA HIZLI YAYILIYOR
College of London Üniversitesi’nden araştırmacılar, İngiltere ve Almanya’daki taze salgınların merkezi olan fabrikalardaki kötü havalandırma koşullarının, sosyal mesafeyi zorlaştırdığı için ikinci bir dalgadan sorumlu olabileceğini açıkladı. Bununla birlikte, uzmanlar ayrıca soğuk ve güneşsiz soğutmalı binaların virüsün insanları dışarıda olduğundan daha hızlı enfekte etmesine ve bulaştırmasına neden olduğunu söyledi.
Britanya’nın Galler Hükümeti Lideri, Anglesey adasındaki 2 Sisters tavuk fabrikasında ortaya çıkan Covid-19 salgının ardından bugün bölgede yaşayan 70 bin kişiye yerel karantina uygulayabileceğini açıkladı. Fabrikadaki yaklaşık 160 işçi virüse yakalanırken, 560 personelin ve aileleri karantinaya alındı.
Galler’in Batı Yorkshire bölgesinde Kober tarafından işletilen bir başka tesis de geçen hafta meydana gelen bir salgın nedeniyle kapandı ve 38 kişi virüse yakalandı.
7 BİN KİŞİ KARANTİNADA
Almanya’nın Gütersloh kentinde bulunan Tönnies et fabrikasında ise 1331 işçinin yeni tip corona virüs (Covid-19) testinin pozitif çıktığı bildirildi. Salgının ardından 7 bini aşkın kişi karantinaya alındı.
ALMANYA’DA VİRÜS BULAŞTIRMA KATSAYISI 2,88’E YÜKSELDİ
Araştırmacılar, et ve et ürünleriyle bağlantılı işletmelerde görülen salgınların mevsimsel olabileceğine ve kışın ikinci bir corona virüs dalgasının ortaya çıkabileceğine işaret ettiğini belirtti. Bununla birlikte soğuk ve güneşsiz bir ortamın virüsün uzun süre hayatta kalmasını sağladığı açıklandı.