Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber PKK’nın Kökü Kazınıyor!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > PKK’nın Kökü Kazınıyor!
Gündem

PKK’nın Kökü Kazınıyor!

Son Güncelleme 20 Ocak 2020 13:20
6 yıl önce
Paylaş
Paylaş

Başarılı operasyonlarla PKK’nın Türkiye içindeki terörist sayısı 500’lere kadar düşerken, örgüt içindeki çözülme de hızlandı. Operasyonlara bir de ailelerin desteği ile yürütülen ikna çalışmaları eklenince, teslim olmalar son yılların en üst seviyesine çıktı. Şimdiye kadar 5 binin üzerinde aileyle görüşme gerçekleştirildi.

635 TERÖRİST İKNA EDİLDİ

Son olarak 5 PKK’lı teröristin daha Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın ikna çalışmaları sonucu Habur Sınır Kapısı’nda güvenlik güçlerine teslim olmasıyla birlikte 2016’dan bu yana teslim olan PKK/KCK’lı sayısı bin 193’e yükseldi. Bunlardan 635’inin aileleriyle yapılan görüşmeler sonucu ikna edilerek dağdan indiği öğrenildi.

EVLAT NÖBETİ ETKİLİ OLDU

İkna yoluyla 2016’da 79 terörist teslim olurken, 2017’de bu sayı 105’e çıktı. Yine 2018’de 165, 2019’da ise 273 kişi teslim oldu. Terörle mücadelenin hızla devam ettiği 2020’nin ilk yirmi gününde 13 kişi ikna edilerek örgütten kaçtı. Son 30 yılın en düşük seviyesine gerileyen örgüte katılım ise durma noktasına geldi.

Korkmayın teslim olun

Çocukları HDP tarafından kandırılıp PKK’ya götürülen ailelerin evlat nöbetinde 139 gün geride kaldı. HDP’nin Diyarbakır İl Başkanlığı önünde oturma eylemine devam eden 72 ailenin umutlu bekleyişi sürüyor. Oturma eylemindeki 4 ailenin çocuklarına kavuşması, diğer anne-babaları da ümitlendirdi. Dün de çocuklarına örgütten kaçıp teslim olmaları çağrısında bulunan ailelerden Salih Gökçe, oğlu Ömer’e seslendi. Gökçe, “Ömer’im neredeysen kaç gel. Kurban olayım kara kaşlım ne olur dön” derken, kızı Songül’ü bekleyen Fatma Akkuş ise “Seni çok özledik. Kapım sana açık. Teslim ol kızım” diye konuştu. Oturma eylemindeki annelerden Nazlı Sancar HDP’den kızı Şerima’yı isterken, oğlu Mahmut için eylemeni sürdüren Emin Arslan ise çocukların eline silah veren PKK’yı lanetledi.

Sigara Ve Alkolle İlgili Yeni Yasaklar Geliyor!
Doğalgaza Yüzde 49 Zam!
Van’da Çığ Faciası!
TÜİK’in Ağustos Raporu: Tüketici Güveni Artış Gösterdi!
Diyanet İşleri Başkanlığından Ankara Barosu’na Suç Duyurusu!
EtiketlerEmniyet Genel MüdürlüğüJandarma Genel MüdürlüğüPKK
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Demet Akalın’dan Sert Kıyafet Yorumu!
Sonraki Haber Ercan Kesal’ın Yeni Filmi!
Sivrisinek
Sivrisinekler Kimi Seçiyor, Kimi Es Geçiyor? Uzmanlardan Çarpıcı Açıklamalar!
Diğer
Gazlı içecek
Genç Erkeklerde Saç Dökülmesi Artıyor: Suçlu Gazlı İçecekler Olabilir mi?
Diğer
Araba korna
Arabaların Kornası Hiç Biter mi? İşte Uzmanların Açıklaması!
Diğer
Çocuk Canlı Yayın
Çocuklar İçin İdeal Ekran Süresi: Yaşa Göre Tavsiyeler ve Uzman Önerileri!
Diğer
Tartışma
Anlaşmazlık Değil, İletişim: Tartışmayı Sanata Dönüştürmenin 11 Yolu!..
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise