Medya AlemiMedya AlemiMedya Alemi
  • Medya
  • Gündem
  • Magazin
  • Dizi/TV
  • Teknoloji
  • Kültür/Sanat
  • Yaşam
  • Sağlık
  • Spor
  • Diğer
Haber Meral Akşener’in Basın Danışmanı Gazeteci’ye Saldırdı!
Paylaş
Font ResizerAaa
Medya AlemiMedya Alemi
Font ResizerAaa
Arama
  • Home
    • Home 5
  • Demos
  • Categories
  • Bookmarks
  • More Foxiz
    • Sitemap
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
Medya Alemi > Gündem > Meral Akşener’in Basın Danışmanı Gazeteci’ye Saldırdı!
Gündem

Meral Akşener’in Basın Danışmanı Gazeteci’ye Saldırdı!

Saldırıya uğrayan İde'nin ruhsatlı silahını çektiği ve havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi.

Son Güncelleme 1 Ekim 2024 12:52
6 yıl önce
Paylaş
Murat İde
Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanlığını yapan aynı zamanda Yeniçağ gazetesinde yazı yazan gazeteci Murat İde’nin evinin önünde kendisini takip eden 7-8 kişilik bir grubun saldırısına uğradığı öğrenildi.

Saldırı bugün İde’nin KRT’de yayınlanan “Burası Çok Önemli” isimli programa katılmasının ardından evine giderken gerçekleşti.

İddialara göre İde’yi yol boyunca takip eden üç araçtan inen 7-8 kişilik bir grup evinin önünde sopa ve yumruklarla saldırdı.

İde’nin yumruklu, sopalı saldırıdan, ruhsatlı silahını çekip havaya ateş ederek kurtulduğu belirtildi.

Saldırganların kim olduğu henüz belli olmazken, sağlık durumu iyi olan İde’nin verdiği ifadenin ardından polisin konuyla ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.

İde: Geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatıyla oldu

Saldırıyla ilgili konuşan İde, “Saldıranlar 7-8 kişiydi. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor” ifadelerini kullanırken, saldırı anını şöyle anlattı:

Benim ruhsatlı silahım var. O yere düşünce onu görüp kaçtılar. Bir süredir bu konuda hadiseler oluyor diğer meslektaşlara da… Bir süredir böyle bir bilgimiz vardı bir hazırlık olduğuna dair. Daha dikkatli ve temkinli davranıyorduk.

Yazılarla ilgili bir takım tehditler geliyordu ama bunları çok önemsemiyordum. Hoş olmayan şey fikri bir mücadelenin sokağa düşürülmüş olması. Hiç kimseye yakışmıyor. Hele ki geçmişte kıymet verdiğimiz insanların talimatı ile olması hakikaten yakışmıyor ama netice itibari ile yaşandı.

Bahçeli eleştirmiş yazısına MHP’den sert cevap gelmişti

İde’nin Yeniçağ gazetesinde üç gün önce çıkan yazısında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin Kanal İstanbul konusundaki açıklamalarını içeren bir yazı kaleme almıştı.

İde, “Devlet Bey, ben yoruldum” başlıklı yazısında Bahçeli’nin 2011 yılında Kanal İstanbul aleyhine yaptığı kendisinin de tanık olduğu konuşmayı aktarmıştı.

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman da bu yazının ardından yaptığı yazılı açıklamada İde’nin açıklamalarına şöyle cevap vermişti:

Ben yoruldum. Ben usandım. Ben sustum.” diyen ve açıklamaları çarpıtmak üzerine kurulu gazetecilik anlayışına sahip yabancı “ide”lere “Yorulmazsın, usanmazsın.” demiyoruz, ‘Sen utanmazsın, sen arlanmazsın’ diyoruz.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da gazeteci Murat İde’yi arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu.

CHP Basın Birimi’nden yapılan açıklamada, Kılıçdaroğlu’nun, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in basın danışmanı gazeteci Murat İde ile telefonda görüştüğü belirtildi.

Kılıçdaroğlu’nun İde’ye, evinin önünde uğradığı saldırı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ilettiği ve saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

Gazeteci Celal Başlangıç Yaşamını Yitirdi!
Meteoroloji’den Kuvvetli Yağış ve Fırtına Uyarısı!
Ömer Çelik’ten İsrail’e Sert Tepki: İran Saldırısı Kınandı!
Sene Sonuna Kadar Borsa İstanbul Halka Arz Edilecek!
Emekliye ek ödeme zamı mı geliyor?
EtiketlerGazeteciİyi PartiMeral AkşenerMhp Genel SekreteriMurat İde
Bu Haberi Paylaş
Facebook Whatsapp Whatsapp LinkedIn
Önceki Haber Netflix’ten 3 Yeni Türk Dizisi!
Sonraki Haber Baba Parası Filmine Görkemli Gala!
Kadın Depresyon
Araştırma: Psikiyatrik Rahatsızlığı Olanlar Benzer Eşleri Seçiyor!
Diğer
Tuvalet
Uzmanlar Açıkladı: Günde Kaç Kez Tuvalete Gitmek Normal?
Diğer
Fare
Farelerin Yüz İfadeleri Beyinlerini Ele Verdi: Zihinsel Mahremiyet Tartışmaları Başladı!
Diğer
Evcil Hayvan Sahipleri
Evcil Hayvanlar Stresi Azaltıyor: Sahiplerinin %58’i Sarılmayı Tercih Ediyor!
Diğer
Bilinç Transferi
Bilinç Aktarımı Mümkün Mü? Oxford Raporuna Göre Üç Büyük Engel!
Diğer
Medya AlemiMedya Alemi
© Copyright 2022, Medya Alemi Tüm Hakları Saklıdır.
  • Kullanım Şartları
  • Künye
  • İletişim
  • Advertise